Abonneren  Inloggen

Van Rixel & van Hoesel verhuist van Heemskerk naar Haarlem

24 april 2024

Drukkerij Van Rixel & van Hoesel verhuist van Heemskerk naar Haarlem, waar het intrekt bij drukkerij StyleMathôt. Van Rixel & van Hoesel blijft onder eigen naam opereren in de markt, maar de productie wordt deze maand verplaatst naar de locatie van StyleMathôt aan de Nijverheidsweg in Haarlem. De medewerkers van Van Rixel & van Hoesel gaan ook vanuit Haarlem werken.

Van Rixel & van Hoesel ontstond in 2022, toen Drukkerij van Rixel en VHP drukkers - die al sinds 2019 de krachten bundelden- samen verder gingen. Medio vorig jaar hoorde het bedrijf dat ze op relatief korte termijn zouden moeten verhuizen. Het vinden van een geschikt bedrijfspand met genoeg vloerbelasting en grote stroomaansluiting in de omgeving van Heemskerk bleek echter niet mogelijk. ‘Hierdoor moesten wij onze focus verplaatsen naar mogelijke samenwerkingsvormen. Deze hebben wij inmiddels gevonden in Artone, een groep waar ook drukkerij StyleMathôt in Haarlem onderdeel van uitmaakt’, deelt het bedrijf in een bericht op de website.

De samenwerking biedt directeur/eigenaar Gerard van Rixel de kans om de switch te maken naar een meer maatschappelijk gerichte carrière, die hij eigenlijk gepland had na zijn pensioen. ‘Met bedrijf en medewerkers in capabele handen heeft hij besloten van deze kans ook gebruik te maken en zal hij na de overdracht het bedrijf verlaten’, aldus de drukkerij.


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief