Abonneren  Inloggen

Jürgen Otto nieuwe CEO van HEIDELBERG

22 april 2024

Jürgen Otto wordt op 1 juli 2024 de nieuwe CEO van Heidelberger Druckmaschinen AG (HEIDELBERG). Hij volgt Dr. Ludwin Monz op, die op eigen verzoek en in overeenstemming met de Raad van Commissarissen eind juni 2024 zal terugtreden uit de raad van bestuur van HEIDELBERG.

Ik heb met veel plezier bij HEIDELBERG gewerkt’, zegt Dr. Ludwin Monz. ‘Ik wil de Raad van Commissarissen, het managementteam en alle medewerkers van het bedrijf bedanken voor hun goede samenwerking.’

‘Wij betreuren het besluit van Dr. Ludwin Monz om HEIDELBERG te verlaten ten zeerste’, reageert Dr. Martin Sonnenschein, voorzitter van de Raad van Commissarissen. ‘Hij heeft ons bedrijf strategisch en operationeel op beslissende wijze vooruit geholpen en zo onze basis in een moeilijke marktomgeving versterkt. Met Jürgen Otto krijgen we er een bewezen leider bij. Met zijn ervaring en netwerk zullen we HEIDELBERG consequent blijven voorbereiden op de toekomst, de winstgevendheid vergroten en onze aanzienlijke technologische expertise in de druk- en verpakkingsindustrie en daarbuiten verder versterken.’

Ook werd bekendgemaakt dat Dr. David Schmedding, voormalig hoofd verkoop, als nieuw lid toetreden tot de directie. Vanaf 01.07.2024 bestaat de directie uit Jürgen Otto als Chief Executive Officer, Tania von der Goltz als Chief Financial Officer en Dr. David Schmedding als Chief Sales en Service Officer.

Jürgen Otto brengt tientallen jaren ervaring mee in de duurzame oriëntatie van grote industriële bedrijven, aangevuld met ervaring op het gebied van turnaround management van de afgelopen jaren. Vooruitkijkend op zijn aanstaande rol zegt Otto: ‘HEIDELBERG is een icoon van de Duitse industrie met productkwaliteit en service-expertise die wereldwijd wordt gewaardeerd. Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van HEIDELBERG en samen te werken met het managementteam rond Tania von der Goltz en David Schmedding en alle medewerkers over een succesvolle toekomst voor het bedrijf.’


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief