Abonneren  Inloggen

AtéCé Wielertoertocht: herfstachtige voorjaarsklassieker

22 april 2024

Dat wielrenners ‘bikkels’ zijn, werd afgelopen vrijdag bevestigd tijdens de achtste editie van de AtéCé Wielertoertocht. Voor deze voorjaarsklassieker werd herfstachtig weer voorspeld. En dat klopte. Regen, wind, hagel, winterse buien en af en toe een paar zonnestralen: alle weersingrediënten kwamen voorbij.

Toch deerde dat veruit de meeste inschrijvers niet. Er stonden dan ook zestig warm geklede wielerliefhebbers aan de start bij Uitspanning ’t Peeske in het Gelderse Beek. De langste afstand, de 125 kilometer, werd geschrapt, maar de tochten over 95 en 75 kilometer gingen ‘gewoon’ door. Er waren nieuwe routes door het prachtige Montferland en de Achterhoek uitgezet.

Of de wielrenners tijdens de barre tochten oog hadden voor de mooie omgeving is de vraag. Belangrijker is dat na de rit iedereen weer veilig op de plaats van vertrek aankwam. Moe maar voldaan en doorweekt, dat wel. De welverdiende warme douche was dan ook extra welkom. En de nodige (licht alcoholische) verfrissingen daarna al helemaal. Het weer werd al snel vergeten, de prestatie niet. Daar werd voorafgaande aan het uitgebreide 3-gangen buffet met terechte trots volop over nagesproken.

Zo kwam er een einde aan de uitdagende tocht, die volgend voorjaar in april wegens succes herhaald wordt. Dat staat vast. En de meeste diehards zullen ook dan aan de start staan. Zeer waarschijnlijk onder op dat moment wel aangename voorjaars-weersomstandigheden.

Meer beelden van de AtéCé Wielertoertocht – net als de foto hierboven gemaakt door Giuseppe Toppers | Danto – zijn te bekijken in een online fotoalbum.

Bron: AtéCé. Foto boven: De deelnemers aan het vertrek voor de achtste AtéCé Wielertoertocht


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief