Abonneren  Inloggen

ACTEGA op drupa: ‘Ontmoet ons op de plek waar je ons nodig hebt’

12 april 2024

ACTEGA, fabrikant van speciale coatings, inkten, lijmen en afdichtingsmiddelen voor de print- en verpakkingsindustrie, heeft zijn deelname aan drupa aangekondigd. Vertegenwoordigers van ACTEGA zullen aanwezig zijn op een aantal stands van partnerbedrijven en in het Touchpoint Packaging Forum, waar ze de nieuwste barrière-coatings, hoogwaardige afwerkingsoplossingen, coatings voor digitaal printen en de “mindful” metallisatie-technologie, ECOLEAF tonen.

‘Het ACTEGA-team zal precies daar zijn waar ze nodig zijn op drupa 2024 – strategisch gepositioneerd op verschillende contactpunten, op bijna elke hoek van de show’, aldus Jan Franz Allerkamp, ​​Head of Business Line Paper & Board bij ACTEGA. ‘Onze experts zullen bezoekers voorzien van de nieuwste informatie over onze uitgebreide productlijnen, waardoor ze tijdens het evenement toegang krijgen tot onze branche-expertise en kennis op het gebied van techniek en regelgeving.’

Zo kunnen Drupa-bezoekers ACTEGA’s portfolio van watergebaseerde barrièrecoatings ontdekken. Deze coatings zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en om te beschermen tegen interne en externe stoffen zoals vet, water, damp en meer. Ze zorgen er volgens het bedrijf voor dat de verpakking gedurende de hele levenscyclus zijn structurele integriteit en esthetische aantrekkingskracht behoudt. De barrièrecoatings van ACTEGA worden voor verschillende toepassingen gebruikt, waaronder bak- en voedselschalen, zeepdozen en fastfood-verpakkingen. Het bedrijf zal laten zien wat haalbaar is voor drukkers, verpakkingen en papierverwerkers die op zoek zijn naar een manier om de duurzaamheid van hun producten te vergroten.

ECOLEAF is een “mindful” metallisatie-technologie voor labels en verpakkingen

‘We kijken ernaar uit om op drupa de geavanceerde mogelijkheden van onze ACTGreen® Barrier Coatings te demonstreren’, zegt Markus Locher, Global Manager Barrier & Sustainable Packaging Solutions Paper & Board bij ACTEGA. ‘Het kiezen van de ideale barrière-coating kan een uitdaging zijn, maar ons team staat klaar om bezoekers te helpen met eventuele vragen. Of het nu gaat om voedselverpakkingen of andere toepassingen, wij hebben de expertise en kennis om onze klanten te helpen de perfecte oplossing te vinden.’ Ook zal ACTEGA voorbeelden laten zien van de effecten die kunnen worden bereikt met o.a. UV-coatings, metaaleffecten en drip-off-toepassingen.

Touchpoint Packaging

ACTEGA neemt deel aan het innovatieve drupa-platform Touchpoint Packaging, waar belanghebbenden in de industrie deelnemen aan discussies over de toekomst van verpakkingen. ACTEGA’s sessies zullen de nadruk leggen op ECOLEAF – de duurzame metallisatie-technologie voor labels en verpakkingen. Paolo Grasso, Sales Director bij ACTEGA voor ECOLEAF, zal op donderdag 30 mei om 11.00 uur CET inzichten over de technologie delen. ACTEGA’s hoofd Duurzaamheid, Dennis Siepmann, zal ook spreken over het onderwerp “Op weg naar een duurzamere toekomst”. Siepmann gaat op woensdag 29 mei om 11.45 uur CET ingaan op de dringende behoefte aan duurzaamheid in de gehele verpakkingstoeleveringsketen en op de bijdragen van ACTEGA aan een groenere toekomst.

Bekijk hier de verschillende locaties waar je ACTEGA tijdens drupa kunt tegenkomen.


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief