Abonneren  Inloggen

Flyeralarm: Speciale partner voor grafische ondernemingen

25 september 2023

Het Duitse Flyeralarm biedt Nederlandse en andere Europese grafische ondernemingen sinds vorig jaar de mogelijkheid om reseller te worden via Flyeralarm PRO. De directe verbinding met het enorme aanbod van deze grote online-drukkerij biedt kansen om de business te laten groeien. Flyeralarm gebruikt niet voor niks de slogan Grow like a pro. PRINTmatters sprak over deze mogelijkheid met Farid Mahmood, CEO van Flyeralarm PRO.

Producten of hoeveelheden die je zelf niet, of niet efficiënt maakt, kan je als reseller bij deze Duitse onderneming tegen gunstige voorwaarden inkopen. Maar evengoed kan je jouw webshop dankzij een ‘state of the art API’ aansluiten op hun gehele assortiment. ‘Wij richten ons met Flyeralarm PRO op middelgrote tot grote drukkerijen en resellers,’ begint Mahmood. ‘Voor die bedrijven is uitbesteden bij een betrouwbare kwaliteitspartij een kansrijke optie.’

Focus op partnerships

Flyeralarm stamt uit 2002 en is sindsdien enorm gegroeid. ‘Ook wij hebben het effect van Corona gemerkt, maar verwachten dit jaar met meer dan 2000 medewerkers een recordomzet van 500 miljoen euro te realiseren. Vorig jaar is het besluit genomen ook een speciale tak op te richten die zich uitsluitend op resellers richt; Flyeralarm PRO.’ Mahmood ziet een duidelijke verschuiving in de markt. ‘Eindklanten willen gemak. Dat ervaren ze zelf als consument en willen ze zakelijk ook terug zien. Dat betekent voor veel grafische ondernemingen dat ze moeten uitbreiden. De bijbehorende investeringen zijn gigantisch en het is logischer om een partner aan te sluiten.’

Reseller

‘Flyeralarm PRO is in Europa daarmee nu een jaar bezig en we merken dat onze partners graag werken met een bedrijf met zo’n track record en productomvang als Flyeralarm.
De enorme groei van onze onderneming is te danken aan de continue bewaking van kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid. We zijn voorlopers als het gaat om online-business. Vandaar dat we een zeer geavanceerde reseller-API aanbieden. Voor productsoorten waarvoor je bij ons terecht wil, kan je die API integreren in jouw applicaties of webshop.

Overigens kun je ook via de online portal producten bestellen die je nog niet in je eigen webshop geïntegreerd hebt. Op die manier kun je klanten maximaal bedienen. Flyeralarm is actief in heel Europa. Ons Europese netwerk maakt dat we voor onze resellers ook in andere dan het eigen land kunnen afleveren, wat weer positief is voor exportorders.’

Flyeralarm heeft 8 eigen drukkerijen in Duitsland

Groeikansen

De onderneming biedt een enorm assortiment. Alleen dat is al een enorm gemak voor de partners. Mahmood: ‘We groeien maandelijks met meer dan honderd producten. Dat is fenomenaal en het biedt onze partners enorme kansen. Maar we zien ook dat sommige resellers een beperkt productaanbod willen hanteren om zo focus te kunnen houden. Wij zorgen dan voor flexibiliteit in productie binnen die range, zodat de partner daarin niet hoeft te investeren en flexibel kan blijven. Met onze Flyeralarm PRO-partners hebben we frequent contact over marktontwikkelingen, maar bijvoorbeeld ook over seizoensopties. Blijkt iets goed te lopen dan informeren we onze partners daarover. Iedere partner heeft een eigen formule, waarin onze producten kunnen passen. Door samen te kijken naar mogelijke uitbreiding van het portfolio geven we ondernemers inzicht. Het grote voordeel voor een reseller van Flyeralarm PRO is dat hij of zij zich kan richten op de eigen marketing. Je kan door focus groeien in alle segmenten die je voor ogen hebt en hoeft daarbij niet constant rekening houden met eigen capaciteit; mensen of investeringen. Het is echt aan de ondernemers om die kansen te pakken.

Voordelen voor resellers

Sinds 2022 biedt Flyeralarm in 15 landen ook de service Flyeralarm PRO, speciaal gericht op middelgrote tot grote drukkerijen. De voordelen voor resellers in het kort:

  • Groot aantal productvarianten (meer dan 7 miljoen productconfiguraties)
  • Aantrekkelijke reseller-prijsvoorwaarden
  • Toegang tot het gehele productportfolio via API of online portal
  • Internationale verzending in gehele EU en Zwitserland mogelijk
  • Directe ‘white label’ levering naar eindklanten
  • Directe toegang tot klantenservice via eigen portal
  • Bespaart tijd en investeringen in eigen productiecapaciteit
  • Jij kan je op je eigen marketing concentreren

Van een kwart naar 500 miljoen Euro omzet

In 2002 startte Thorsten Fischer in Würzburg online-drukkerij Flyeralarm. Hij kocht zijn drukwerk toen nog in en genereerde in zijn eerste jaar met 3 mensen 250.000 euro omzet. In 2023 verwacht de onderneming een omzet van 500 miljoen euro te realiseren met 2000 man personeel. Van die omzet wordt 90% geproduceerd in 8 eigen drukkerijen in Duitsland. De omzet komt nu uit 15 landen in Europa. Flyeralarm is al 10 jaar actief in Nederland, met sinds 2017 een eigen vestiging in Amsterdam.

Van flyers tot poloshirts

Het assortiment van Flyeralarm is enorm. 90% van de business komt van de eigen 50.000 vierkante meters vloeroppervlak. In totaal verwerkt het bedrijf tot 15.000 orders per dag, die uitlopen in 24.000 zendingen per dag. De onderneming biedt meer dan 3 miljoen producten aan in de categorieën drukwerkproducten, reclametechniek, relatiegeschenken, kleding/ textiel, stickers, verpakkingen en als extra service; productsamples.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Flyeralarm.


Flyeralarm op de PRINTmatters Vakdag

Vragen over een partnership? Het team van Flyeralarm is aanwezig op de PRINTmatters Vakdag en bespreekt graag een samenwerking met je. Lees hier meer.

Claim hier jouw gratis ticket voor de PRINTmatters Vakdag