Abonneren  Inloggen

Britse dagkrant 2.0

21 juli 2023

De Britse uitgeverij National World toont alle vertrouwen in de papieren krant. Het bedrijf onderzocht waar de consument geld aan wil uitgeven als het gaat om papieren dagkranten. Een volledig gedrukte dummy was onderdeel van de uitgebreide test onder lezers en krantenprofessionals.

De Yorkshire Evening Post (YEP) was de eerste krant met nieuwe vorm en inhoud. Eind april lag de relaunch van YEP in de kiosken. Andere titels (Edinburgh Evening News, Portsmouth News, Sunderland Echo, Shields Gazette, Blackpool Gazette, Lancashire Post en Sheffield Star) verschenen in mei en juni in nieuwe vorm. De herlancering staan onder toezicht van de in januari speciaal daarvoor opgerichte Daily Press Division van National World, geleid door uitgever Tim Robinson en hoofdredacteur Neil Pickford. Robinson: ‘Al onze lezersfavorieten zullen er nog steeds zijn – puzzels en tv-informatie – maar ons nieuws en de sportinhoud zal veel lokaal-relevanter zijn voor moderne printlezers.’


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters