Abonneren  Inloggen

Axel Springer Group wil krantendrukkerij in Ahrensburg sluiten

7 april 2023

De Axel Springer Group heeft bevestigd zijn krantendrukkerij in Ahrensburg bij Hamburg te willen sluiten. De drukkerij wordt mogelijk in de tweede helft van 2024 gesloten. Vakbond Ver.di meldt dat door de sluiting 120 medewerkers worden geraakt.

In de drukkerij worden momenteel onder andere deeloplagen geproduceerd van Springer's eigen kranten zoals Bild, Bild am Sonntag, Die Welt en Welt am Sonntag, schrijft Print.de. Ook het ‘Hamburger Abendblatt’, dat door Axel Springer aan de Funke Mediengruppe was verkocht, wordt gedrukt, evenals deeluitgaven van de Süddeutsche Zeitung.

Volgens Handelsblatt is een ‘niet-bestaand economisch perspectief’ de reden voor het geplande einde in Ahrensburg. ‘Dit is voornamelijk het gevolg van een bijzondere situatie die wordt veroorzaakt door de afhankelijkheid van de toeleveringstechniek van een andere drukkerij in Ahrensburg.’ Handelsblatt doelt daarmee op Prinovis, eigendom van de Bertelsmann Group, dat eind januari 2024 zijn deuren zal sluiten.

Foto via Wikipedia


Geen nieuws missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van PRINTmatters