Abonneren  Inloggen

Duitse kartonfabrikant Buchmann GmbH zoekt opvolger

30 september 2022

De Duitse Kartonfabrikant Buchmann GmbH bereidt zich voor op de toekomst en is van plan de productie de komende jaren gestaag op te voeren, zo meldt het bedrijf. Tegelijkertijd onderzoeken de eigenaren de mogelijkheden voor een geschikte strategische opvolger.

Buchmann GmbH is al 125 jaar een familiebedrijf en is gespecialiseerd in de productie van vouwkarton. In Annweiler produceren ongeveer 330 medewerkers tot 280.000 ton karton per jaar, op basis van oud papier. De marktvooruitzichten zijn goed, aangezien de vraag van consumenten naar duurzame verpakkingsoplossingen en alternatieven voor plastic gestaag toeneemt. ‘We zijn erg blij met de groeiende vraag naar onze producten, maar kunnen met de huidige productiecapaciteiten nog niet voldoende aan de vraag voldoen. Daarom streven we ernaar om onze output de komende jaren verder te vergroten, legt Daniel Schätzle, algemeen directeur van Buchmann GmbH, uit.

Plannen

In deze context zijn de uitdagingen voor productielocaties in Duitsland de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Naast strikte wettelijke vereisten hebben fabrikanten te maken met internationale concurrentie van fabrieken met momenteel lagere grondstof- en energiekosten. Met name de sterk stijgende energie- en chemiekosten in Duitsland vragen om duurzame en intelligente oplossingen. ‘Ons doel is om in Annweiler ongeveer 400.000 ton vouwkarton per jaar te produceren. Naast de pure toename van de output, werken we ook intensief aan concepten voor duurzaamheid door op de meest efficiënte manier gebruik te maken van grondstoffen en door het verminderen van specifieke energie eisen’, legt Schätzle uit.

Strategische opvolging

De producten van Buchmann GmbH worden internationaal gebruikt - van de voedingsindustrie tot de cosmetica-industrie. Gezien de positieve marktontwikkeling hebben de eigenaren besloten in een vroeg stadium de koers voor de toekomst uit te stippelen. Daarom zijn ze gestart met het onderzoeken van mogelijke opties voor de strategische opvolging. De directeur is optimistisch: ‘De kans is groot dat er op korte termijn een geschikte opvolger wordt gevonden. Buchmann GmbH biedt met zijn moderne structuur en aantrekkelijke locatievoorwaarden immers de beste voorwaarden.’


Geen nieuws missen? Schrijf je in voor de PRINTmatters nieuwsbrief