Abonneren  Inloggen

Carton of the Year Award 2022 voor Rutgers Printing & Packaging Solutions uit Leiderdorp

19 september 2022

Met een kartonnen, hersluitbare verpakking voor snacktomaten heeft Rutgers Printing & Packaging Solutions uit Leiderdorp de prestigieuze Carton of the Year Award 2022 gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens de feestelijke European Carton Excellence Award Ceremony, afgelopen week in Krakau, Polen.

De jury was onder de indruk van het ontwerp: ‘Dit ontwerp integreert de beweging van een menselijke hand, op een natuurlijke manier, voor een geweldig authentiek gebruik. Het heeft een vergrendelingsmechanisme met een hoorbare ‘klik’, waardoor de consument de zekerheid heeft dat de verpakking is vergrendeld. We houden ook van de algehele presentatie, die overal op het POS en zelfs thuis hoge schapprestaties garandeert. De luchtstroom wordt structureel verbeterd door de cherrytomaatvormige geperforeerde gaten, waardoor de houdbaarheid wordt verlengd. En het is een constructie uit één stuk. Om al deze redenen vonden we dat deze verpakking het verdient om Carton of the Year te worden.’

Plasticbesparing

Voor de verpakking is gekozen voor puur karton, een duurzame tegenhanger van de bekende plastic emmer. De vouwdoos is gemaakt van voedselveilige, recyclebare nieuwe vezels, heeft een glad wit oppervlak en een ongebleekte binnenkant die milieuvriendelijkheid uitstraalt. Bij de productie van 100.000 dozen wordt ongeveer 6.700 kilo plastic vermeden. De opvouwbare kartonnen dozen zijn na gebruik eenvoudig plat te maken en kunnen bij het oud papier. Bovendien biedt de verpakking logistieke voordelen: er passen meer dozen dan plastic emmers op een pallet, wat ruimte en daardoor uitstoot en kosten bespaart.

Over de European Carton Excellence Award

De European Carton Excellence Award is een initiatief van Pro Carton, de Europese vereniging van kartonfabrikanten, om opvallende verpakkingsconcepten te bekronen die al succesvol zijn op de markt. Het is uitgegroeid tot een van de belangrijkste en meest prestigieuze verpakkingsontwerpprijzen in Europa. Er zijn prijzen te winnen in verschillende categorieën, waaronder duurzaamheid, innovatie en een publieksprijs. Ook wordt er een Pro Carton Young Designers Award uitgereikt. Het 26e Award Gala van de European Carton Excellence Award vond dit jaar voor de allereerste keer plaats in Polen. Alle winnaars zijn te bekijken op de website van Pro Carton.


Geen nieuws missen? Abonneer je op de PRINTmatters Nieuwsbrief.