Abonneren  Inloggen

‘Next generation’ postzegels met streepjescode

4 februari 2022

Lake Image Systems, een leider in printkwaliteit en variabele gegevensverificatie en camera-inspectieoplossingen voor de beveiligings-, etiketten- en commerciële printindustrie, kondigt aan dat het zijn in-line camera-inspectiesysteem heeft geïmplementeerd bij de beveiligingsprinter, Royal Joh. Enschedé, om variabele datamatrixcodes te valideren die zijn afgedrukt op de nieuwe, traceerbare postzegel voor Deutsche Post.

Datamatrixcode

Door op elke postzegel een unieke, tweedimensionale datamatrixcode af te drukken, kan Deutsche Post hergebruikte of vervalste postzegels detecteren om fraude te voorkomen, een brief in het hele netwerk volgen en klanten nieuwe digitale en filatelistendiensten bieden met de postzegel met streepjescode.

Joh. Enschedé

Koninklijke Joh. Enschedé was een van de weinige geselecteerde beveiligingsdrukkers die deze revolutionaire nieuwe zegels drukte. De drukker selecteerde Lake Image Systems en het moederbedrijf, Domino Printing Sciences, om de variabele matrixcode op elke zegel tijdens het productieproces af te drukken en te inspecteren.

Automatisch omgeleid en weggegooid

Domino implementeerde de K600i-inkjetprintsysteem om variabele matrixcodes af te drukken op vellen met 90 postzegels, terwijl Lake Image haar DISCOVERY Multiscan3-camera-inspectiesysteem implementeerde om elke code te lezen, verifiëren en beoordelen volgens de vereiste specificaties. Beide systemen werden inline gemonteerd op een Mabeg sheetfeeder met een snelheid van 2000 vellen per uur. Als een variabele matrixcode op een postzegel niet door de inspectie komt, wordt het hele vel automatisch omgeleid en weggegooid.

Duplicaten controleren

Aan het einde van elke run produceerde DISCOVERY Multiscan3 een gedetailleerd rapport over de status van elke postzegel waarmee Koninklijke Joh. Enschedé om eventuele duplicaten te controleren en een manifestbestand te genereren dat naar Deutsche Post zou worden verzonden. Dit bestand stelde Deutsche Post in staat de zegels vrij te geven, precies wetende welke codes actief waren en, belangrijker nog, welke niet.

‘De combinatie van de Domino-inkjetprinter met het Lake Image-systeem werkte perfect samen en gaf ons veel flexibiliteit om meerdere stempellay-outs te gebruiken die we wilden’, aldus Frank Uitendaal, Operations Team Lead bij Koninklijke Joh. Enschede.

Nieuwste cameratechnologie

‘Met onze uitgebreide expertise in de markt voor beveiligingsprintverificatie hebben we geïnvesteerd in de nieuwste cameratechnologie en hebben we op maat gemaakte inspectiesoftwaretools ontwikkeld’, aldus Martin Keats, Managing Director bij Lake Image Systems. ‘Afdrukinspectie is nu een essentieel onderdeel bij het verminderen van productiekosten en printafval. We helpen de potentiële risico's te verkleinen die gepaard gaan met onleesbare of onjuiste informatie, voor zowel de beveiligingsprinter als de eindklant. We zijn verheugd dat Koninklijke Joh. Enschede heeft ons gekozen voor dit cruciale onderdeel van hun bedrijf.’