Abonneren  Inloggen

HP Indigo geplaatst bij drukkerij Vaticaan

9 november 2021

Tipografia Vaticana, de drukkerij van het Vaticaan, voert al sinds 1587 drukwerkgerelateerde activiteiten uit voor pauselijke akten en de Heilige Stoel en Vaticaanstad. De organisatie produceert een verscheidenheid aan producten en documenten. Onlangs is er een HP Indigo 12000 digitale pers geplaatst.

Digitalisering

Vaticaanstad wil processen meer digitaliseren. Daarom ondergaat ook Tipografia Vaticana sinds 2018 een digitaal transformatieproject. De bestaande technologie van het bedrijf moet daarbij geïntegreerd worden met nieuwe digitale technologie.

HP Indigo 12000

Sinds de installatie van een HP Indigo 12K digitale pers, heeft de drukkerij kunnen printen en produceren met flexibiliteit en kwaliteit die voldoen aan de doelstellingen voor het digitaliseringsproject. Het bedrijf is nu ook in staat om on demand te printen, wat de mogelijkheid biedt om last-minute productieverzoeken af ​​te handelen en afval te verminderen door de hoeveelheid overgeproduceerde voorraad te beperken.

Voor Tipografia Vaticana zijn nu ook korte oplagen mogelijk, evenals maatwerk, een trend waarvan het nog nooit eerder heeft kunnen profiteren.

De HP Indigo 12000 digitale pers

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijke factor voor Tipografia Vaticana, en het bedrijf heeft er vertrouwen in dat het nu de duurzaamheidsdoelstellingen kan halen dankzij HP Indigo-technologie. De HP Indigo 12K genereert geen verwerkingsafval en garandeert een aanzienlijke energiebesparing bij lagere productiekosten.

PrintOS en een trainingsprogramma

De drukker maakt ook gebruik van PrintOS. Hiermee kan Tipografia Vaticana altijd verbonden blijven met zijn HP-printers, zelfs via mobiele apparaten, waardoor het gemakkelijker wordt om de voortgang en status van de productie in te checken. Om het innovatieve digitaliseringsproces te voltooien, heeft de drukkerij zichzelf ook uitgerust met HP's Business Transformation Solution (BTS) trainingsprogramma. BTS duurt twaalf maanden en biedt een diepgaande en accurate opleiding om professionele groei mogelijk te maken.

Bekijk hieronder en video van de installatie van de printer.

Bron: VaticanNews